„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+17.9 °C
apmācies

Biznesa forums iezīmēja Daugavpils uzņēmējdarbības potenciālu

Austrumbaltijas valstu IV biznesa forums, kas 2. un 3. jūnijā notika Daugavpilī, bija veltīts divām tēmām – Latgales speciālajai ekonomiskajai zonai un struktūrfondu līdzekļu apguves sākumam. Forumā darbojās kontaktu birža, kurā biznesmeņi varēja komunicēt un nodibināt sadarbību jomās, kuras viņus interesē.

Forumam bija pieteikušies vairāk nekā 400 cilvēku no dažādām valstīm, uz Daugavpili atbrauca Baltkrievijas, Lietuvas, Izraēlas,, Polijas, Gruzijas  un citu valstu biznesa pārstāvji.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pastāstīja, ka kopš iepriekšējā foruma 2014. gadā situācija pilsētā ir mainījusies – tagad Daugavpilī ir aptuveni 4000 uzņēmumu, tostarp 100 attīstās ļoti veiksmīgi, tiek atklātas jaunas ražotnes. Kā piemēru viņš minēja uzņēmumu ar Francijas kapitālu „Axon Cable”, kurš savu darbību sāka ar 20 darba vietām, bet pašlaik tajā strādā jau 400 darbinieki. Latgales un Latvijas uzņēmējiem nācās saskarties ar problēmām, ko izraisīja Krievijas embargo, bet tas, savukārt, pamudināja viņus kļūt elastīgākiem un meklēt jaunus attīstības ceļus, noieta tirgus. Nedrīkst aizmirst, ka, pateicoties modernajām tehnoloģijām, internetam,  bizness tagad ir kļuvis ļoti mobils, atgādināja Jānis Lāčplēsis.

Visu rakstu lasiet 7. jūnija numurā.