„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+14.1 °C
apmācies

Gribi atgriezties mājās dzīvs – ievēro noteikumus

Atnākot vasarai, šķiet, autovadītāji varētu atviegloti uzelpot, jo ceļi vairs nav slideni, braukšanai jābūt drošākai. Taču tieši vasarā autovadītājiem uz ceļiem jābūt jo īpaši uzmanīgiem, jo ielās parādās vairāk velosipēdistu un motociklistu, bet līdz ar skolas brīvlaiku – arī bērnu.

Autovadītājam rūpīgi jākontrolē ne tikai situācija uz ceļa, bet arī jāredz apkārt notiekošais, lai laikus novērstu nelaimi, atzīst VP Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Satiksmes uzraudzības nodaļas priekšnieks Aleksandrs Linkevičs. „Policija sadarbībā ar skolām cenšas bērniem mācīt satiksmes noteikumus, taču bērni ir bērni. Šķiet, viņi visu saprot, taču rīkojas neprognozējami,” saka ceļu policijas priekšnieks un atgādina vecākiem vēlreiz rūpīgi pārrunāt visas nianses ar saviem bērniem, lai izvairītos no traģēdijas.   

Tā kā priekšā ir Jāņi ar vairākām brīvdienām, ceļu policija aicina autovadītājus apdomāt arī alkohola lietošanu un automašīnas vadīšanu reibumā. Sekas var būt ne tikai sods, bet arī traģisks iznākums, kas var citam un pašam salauzt visu dzīvi. Diemžēl jaunie sodi par braukšanu dzērumā situāciju pagaidām neesot īpaši uzlabojuši. Arī kopumā ceļu satiksmes jomā pārkāpumu skaits nav mazinājies – ātruma un alkohola cienītāju nav kļuvis mazāk, turklāt salīdzinājumā ar diviem iepriekšējiem gadiem ir pieaudzis avāriju skaits.

Visu rakstu lasiet 10. jūnija numurā.