„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+12.9 °C
apmācies

Sporta pārvaldi plāno apvienot ar Jaunatnes departamentu

Viens no jautājumiem, kuru 16. jūnijā izskatīs Daugavpils domes Izglītības un kultūras komiteja, ir jauna departamenta izveidošana, apvienojot Sporta pārvaldi un Jaunatnes departamentu.

Nav zināms, ne kā jaunā struktūra sauksies, ne kāda tā īsti būs. Galvenais mērķis esot samazināt dublējošās funkcijas un paātrināt finanšu plūsmu. Pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks sporta jautājumos Jānis Dukšinskis teica: „Tas nav jautājums par atsevišķas struktūras izveidi. Jaunatnes departaments strādā domē, bet Sporta pārvalde - atsevišķi, tāpēc būtu efektīvi, ja tās darbotos kopā, tad arī daudzus jautājumus risinātu ātrāk. Pagaidām netiek izskatīta iespējamā štatu samazināšana. Iespējams, būs jāatsakās no Sporta pārvaldes grāmatvedības, jo finanšu jautājumus var risināt domes grāmatvedība. Turklāt visus aprēķinus domes grāmatvedībā var veikt daudz ātrāk, bet pagaidām nav galīgā lēmuma, kā tas viss izskatīsies. Ceram, ka jūnija beigās jaunajai struktūrai jāsāk darboties.”

Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs atzīmēja, ka beidzamajā laikā daudz kas kļuvis pārāk acīmredzams. „Es vēl saprastu, ja Jaunatnes departamentu pievienotu Izglītības pārvaldei. Tas būtu loģiski. Pagaidām tā izskatās pēc Jaunatnes departamenta glābšanas, kuru līdz pēdējam cenšas  „izvilkt”," viņš saka.

Visu rakstu lasiet 10. jūnija numurā.

Foto: sportaparvalde.lv