„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+7.5 °C
daži mākoņi

Teātra festivālā atkal pēta Daugavpili

Daugavpilī 10. un 11. jūnijā būs skatāmas starptautiskā teātra festivāla „Telpa – Daugavpils” izrādes. Šogad festivāla ģeogrāfija ir paplašinājusies gan dalībvalstu ziņā, gan arī kļuvis vairāk vietu, kur būs iespējams noskatīties performances, stāsta festivāla mākslinieciskais vadītājs režisors Georgijs Surkovs.

Atšķirībā no iepriekšējiem festivāliem, šogad nepiedalās dramaturgi, izrādes veido režisors un mākslinieks, kas ir produktīvāk, uzskata G.Surkovs. Nebūs arī nodarbību, meistarklašu, jo atbrauc jau pieredzējuši skatuves mākslinieki, kas nedēļas laikā rada savu performanci. Komandas, kas veido iestudējumus, ir ļoti atšķirīgas. Režisori ir atbraukuši no Spānijas, Vācijas, Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas. Festivāla tēma atkal ir Daugavpils. Pagājušajā gadā bija atkāpe no tās, mēģināja strādāt ar klasiku, tomēr G.Surkovam šķiet, ka pētīt pilsētu ir daudz interesantāk un māksliniekiem tas ir liels izaicinājums – sajust Daugavpili un atrast kaut ko tieši šeit.

Izrādes cietoksnī 10. jūnijā notiks dažādās ēkās  - kara hospitālī, aviācijas inženieru skolā un šaujampulvera noliktavā. Savukārt 11. jūnijā Vienības laukumā iebrauks liela kravas mašīna, kurā notiks spāņu režisores performance. „Skatītājiem ir jānopērk biļetes, kas maksā smieklīgu naudu, simboliskus 99 centus. 10. jūnijā jāpulcējas pie M.Rotko mākslas centra ieejas, tālāk publiku aizvedīs administratori," stāsta G.Surkovs.

Visu rakstu lasiet 10. jūnija numurā.