„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+14.1 °C
apmācies

Vilhelmam Bernātam kalendārā nepietiek dienu

Pilsētas svētku laikā daugavpilietis Vilhelms Bernāts saņēma apbalvojumu „Mūža ieguldījums”, kas viņam pasniegts 90 gadu jubilejā par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu sabiedrības labā. Sienas kalendārā viņš ar aplīti iezīmējis dienu, kad jādodas uz svinīgo pasākumu. Taču kalendārs viss ir izraibināts šādiem aplīšiem, kas atgādina par senioru vokālā ansambļa „Retro” mēģinājumu, koncertu, baleta vai teātra izrādi, jubileju vai kādu citu saviesīgu pasākumu, par pierakstu pie ārsta, pirts dienu un nepieciešamību izdarīt simts un vienu ikdienas darbu. „Esmu ļoti aizņemts,” ņipri saka deviņdesmit gadus vecais sirmgalvis, kurš jau nākamajā dienā pēc savas jubilejas svinēšanas devies ar ansambli sniegt koncertu Lietuvā.

Deviņdesmit gados viņš var lepoties ar lielisku atmiņu un to apliecina, izteiksmīgi deklamējot Blaumaņa „Tālavas taurētāju”, ko iemācījies vēl skolas gados. Pavisam nesen Vilhelms Bernāts vēl uz desmit gadiem pagarinājis savu autovadītāja apliecību – ārstu komisija nespējusi atrast viņam kādu vainu, lai atteiktu. Jubilārs jautri teic, ka viņam paveicies ar labu ģimenes ārsti, kas laikus pamana problēmas. Bez automašīnas Vilhelms esot kā bez rokām, jo kā gan lai tiek uz ezeru makšķerēt?

Visu rakstu lasiet 10. jūnija numurā.