„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+12.6 °C
daļēji mākoņains

Arī no alkohola atkarīgie ir sabiedrības daļa

Daugavpils reģionālās slimnīcas narkoloģijas nodaļas detoksikācijas palātā visbiežāk nokļūst cilvēki, kas paši nespēj apmaksāt ārstēšanos. Kādu vīrieti mediķi atindēja no alkohola pārdozēšanas veselas 19 reizes. Tā kā viņš ir ilglaicīgs bezdarbnieks, viņam nav naudas. Tāpēc izdevumus sedz Daugavpils novada pašvaldība.

Daugavpils novada Sociālās pārvaldes vadītāja Anna Jegorova „Latgales Laikam” teica, ka detoksikācijas palātā Daugavpils reģionālajā slimnīcā katru mēnesi pēc intensīvas alkohola lietošanas nonāk 25 -- 27 novada iedzīvotāji. Tie pārsvarā ir ilglaicīgie bezdarbnieki.

Daugavpils reģionālās slimnīcas Narkoloģijas nodaļas vadītājs Mihails Ražukovs atzina, ka detoksikācijas palātas pacienti nav motivēti mainīt savu dzīvi, jo valsts ar bezmaksas ēdienu un gultasvietu ir radījusi viņiem komfortablu dzīvi.

Visu rakstu lasiet 10. jūnija numurā.

Komentāri

11.06.2016 21:07
Sabiedrības daļa laipni aicināta te :
http://orakuls.forumotion.com/t478-topiks-iereibusiem-cilvekiem-x