„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.4 °C
daļēji mākoņains

Valsts policijas koledža Daugavpilī svinēja 10 gadu jubileju

Pirms desmit gadiem ar Ministru kabineta rīkojumu tika izveidota Valsts policijas koledža, kas pārņēma kādreizējās Policijas skolas funkcijas un turpina gatavot policijas darbiniekus profesionālajam dienestam Valsts policijā. Kopš gada sākuma par godu jubilejai notiek virkne svinīgu pasākumu, viens no kuriem 9. jūnijā noritēja Daugavpilī, kur atrodas pagaidām vienīgā koledžas filiāle.

Uz pasākumu pulcējās gan VP koledžas un Latgales reģiona struktūrvienību vadītāji, gan sadarbības partneri un viesi no Lietuvas – Utenas apgabala galvenā policijas komisariāta priekšnieks Vitauts Vaičkuns, kas parakstīja sadarbības līgumu ar VP koledžas direktora vietnieci Dinu Tarāni par Lietuvas policijas darbinieku izglītošanu. V. Vaičkuns atzina, ka Latvija ir apsteigusi savu kaimiņvalsti un sakārtojusi šo jomu, turpretī Lietuva pagaidām esot neziņā, kur mācīt savus policistus.  

Svinīgais pasākums noritēja kādreizējā komandanta ēkā Daugavpils cietoksnī, kur pašlaik atrodas VP Latgales reģiona nodaļa. Savu telpu koledžas filiālei pagaidām nav, taču tuvākajai desmitgadei uzstādīti grandiozi mērķi ierīkot šādas telpas blakus esošajā vēsturiskajā ēkā.

Visu rakstu lasiet 10. jūnija numurā.