„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Mežu īpašnieki var pieteikties ES atbalstam

Lauku atbalsta dienests (LAD) ir izsludinājis projektu iesniegumu pieņemšanu ES Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) pasākumā „Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un meža dzīvotspējas uzlabošanā”.

Otrās kārtas projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 27. jūnija līdz 27. jūlijam. SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra filiāles „Meža konsultāciju pakalpojumu centrs” Dienvidlatgales nodaļas vadītājs Jānis Dzalbs aicina meža īpašniekus pasteigties ar visas nepieciešamās dokumentācijas kārtošanu, lai varētu pretendēt uz ES līdzekļiem.

Pavisam šajā pasākumā ir trīs lielas programmas „Meža ieaudzēšana”, „Meža ugunsgrēkos un dabas katastrofās iznīcinātu mežaudžu atjaunošana” un „Ieguldījumi meža ekosistēmu noturības un ekoloģiskās vērtības uzlabošanai”, turklāt divās no tām var piedalīties arī pašvaldības vai pašvaldības uzņēmumi, kuru īpašumā ir zeme.  J. Dzalbs stāsta, ka pirmajai kārtai bija iedalīti 5 miljoni eiro, bet pieteikumu bijis par 10 miljoniem. Šoreiz noteikumi ir mainīti un ir īpaši labvēlīgi mazajiem meža īpašniekiem.

Visu rakstu lasiet 14. jūnija numurā.