„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.7 °C
nedaudz mākoņains

Višķos plāno samazināt apkures tarifu

Pašvaldības aģentūra „Višķi” piedāvās Daugavpils novada domei samazināt siltumapgādes tarifu Višķu pagastā, jo automātiskā katlu māja, ko uzbūvēja pirms diviem gadiem, strādā ekonomiski.

Aģentūras „Višķi” direktors Valentīns Šnitko „Latgales Laikam” pastāstīja, ka bija plānots iegādāties 12 000 beramos m3 šķeldas, tomēr esot pieticis ar 8000. „Šķeldas izdevumi ir svarīga komponente tarifā, un, ja šķeldu sadedzina mazāk, samazinās arī siltuma ražošanas izmaksas.   

Pēc mūsu aplēsēm, jaunais tarifs, ko piedāvāsim izskatīšanai novada domē, varētu būt par 5-6% zemāks. Šobrīd spēkā ir tarifs 59,06 eiro/MWh,” teica V. Šnitko, piebilzdams, ka šogad centrālajai katlu mājai pieslēgs jaunu patērētāju - Višķu sociālās aprūpes centru.

Par tarifa samazināšanu varētu būt priecīgi tie iedzīvotāji, kuriem aukstajā janvārī par apkuri bija jāmaksā divus un vairāk eiro par kvadrātmetru. Viņi ar aģentūru „Višķi” noslēdza līgumus par parādu nomaksu līdz 1. jūnijam. V. Šnitko teica, ka to varēja darīt brīvprātīgi un bez soda procentiem, iespējams, tieši tāpēc janvāra rēķinus ir samaksājuši gandrīz visi.

Visu rakstu lasiet 14. jūnija numurā.