„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
neliels lietus

Vasara būs piepildīta un muzikāla

Vasarā Daugavpilī notiks daudzi interesanti pasākumi. Kultūras iestādes ir gatavas kliedēt stereotipu, ka Daugavpilī pēc pilsētas svētkiem nekas nenotiek. Jau nākamajā nedēļā pilsētnieki tiek aicināti Dubrovina parkā svinēt Vasaras saulgriežus – 21. jūnijā šeit skanēs dziesmas, būs siers un liels ugunskurs. Savukārt 23. jūnija vakarā visi ir aicināti uz Līgo svētkiem Stropu estrādē.

Latviešu kultūras centrs (LKC) priecēs mūzikas mīļotājus visu vasaru, pasākumu norises laiku un vietu var uzzināt iestādes mājas lapā. Centrs gatavojas ieviest jaunu tradīciju – rīkot brīvdabas pasākumus.  Jūlijā Dubrovina parkā notiks vairāki pasākumi, piemēram, 8. jūlijā būs LKC koru un tautas deju kolektīvu koncerts, bet 22. jūlijā – pūtēju orķestra „Daugava” un solistu koncerts. Jau tiek veidota „Muzikālā augusta” programma. 20. augustā Daugavpilī norisināsies Medus un ķiploku svētki, kuros būs degustācijas un muzikāli priekšnesumi.

Drīzumā Daugavpils iedzīvotāji un viesi dažādās mājas lapās varēs balsot par, viņuprāt, gardākajiem Daugavpils ēdieniem. Piedāvājums ir spēkā kopš pagājušās vasaras, un tagad vietējos ēdienus var nobaudīt deviņās pilsētas kafejnīcās un restorānos.