„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+17.1 °C
apmācies

Ja valstij nav naudas, slēdziet ceļus

Ja jau valstij nav naudas, tad asfaltētos ceļus jāpārvērš par grants ceļiem, un tos uzturēt būs vieglāk, vai arī lauku ceļi jālikvidē, lai iedzīvotāji turpina izbraukt uz Rīgu un ārzemēm. Šī skarbā replika izskanēja diskusijā „Lauku ceļi - tikai vietējiem spēkiem?”, kas notika 17. jūnijā Biķerniekos Daugavpils novada grāmatu svētkos.

Vismaz pieci miljardi eiro būtu vajadzīgi, lai saremontētu visus ceļus, taču valsts budžetā ir tikai nedaudz vairāk kā 7 miljardi eiro, turklāt ir jārisina „degošākas” problēmas izglītības un veselības nozarē, taisnojās satiksmes ministrs Uldis Augulis. „Tā ir utopija - sakārtot visus ceļus īsā laikā. No nedaudz vairāk kā 0,5 milj. eiro, kas nākamgad ienāks valsts budžetā no ceļu un transporta nodevām, plānojam valsts un pašvaldību ceļiem izlietot199 milj. No šīs summas pašvaldības saņems 28,7% nevis pašreizējos 25%.  Taču ir nepieciešami papildus 150 milj. eiro,  lai atjaunotu visus pašvaldību ceļus. Tāpēc mēs plānojam palielināt kopējo finansējumu ceļiem. Ir izveidota darba grupa, kas izstrādās priekšlikumus ceļu programmai, kurā būs strikti noteikti prioritārie valsts un pašvaldību ceļi un iezīmēts finansējums," saka ministrs.

Visu rakstu lasiet 1. jūlija numurā.