„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+21.4 °C
daļēji mākoņains

„Pasakās” aug mežs nākamajām paaudzēm

Jaunais Dagdas novada zemnieks Jānis Kavuns izvēlējies attīstīt nozari, kuras rezultātus varēs redzēt nākotnē, jo viņa saimniecībā „Pasakas” audzētās eglītes kļūs par lietaskokiem tikai pēc vairākiem gadu desmitiem. Taču meža stādīšana ir aktuāla tieši šodien, kad ir pieejams ES atbalsts mežu īpašniekiem.

Ar lauksaimniecību aktīvi nodarbojas teju visa Kavunu saime. Ģimenes galva Pāvels ir liela augļu dārza saimnieks, brālis Oskars specializējas gan augļu kociņu, gan dārzeņu audzēšanā, bet Jānis ir izvēlējies savai specialitātei tuvāku jomu. Ieguvis Latvijas Lauksaimniecības Universitātē mežziņa izglītību un guvis zināšanas arī Zviedrijas Lauksaimniecības universitātē, Jānis nolēmis veidot pats savu saimniecību un pirms dažiem gadiem startējis divos Latvijas Lauku attīstības programmas projektos „Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem” un „Lauku saimniecību modernizācija”, kurus īstenojot, uzbūvējis lielu modernu siltumnīcu egļu stādu audzēšanai. Abos projektos kopā ieguldīts ap 80 000 eiro. Jānis stāsta, ka esot jau ticis galā ar kredītiem, taču turpinās projekta noteiktais termiņš – 5 gadi, kuru laikā viņam ir dažādas saistības un jāpilda noteiktie apjomi.

Visu rakstu lasiet 28. jūnija numurā.