„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+19.4 °C
apmācies

Aicina balsot un piepildīt drosmīgu Latvijas jauniešu sapņus

Izveidot un saprogrammēt savu robotu, uzlabot valodas prasmes, piedaloties debatēs, ierakstīt pirmo dziesmu profesionālā mūzikas studijā, sarīkot bērniem bezmaksas deju nodarbības vai apgleznot sporta zāles sienas, iegādāties nepieciešamo sporta inventāru, lai sasniegtu arvien lielākus mērķus sportā, apgūt jāšanas prasmes, fotomākslu vai glezniecību - tie ir daži no drosmīgu Latvijas jauniešu sapņiem, kas tika pieteikti Narvensen rīkotajā konkursā Diena kā piedzīvojums, kura mērķis ir veicināt jauniešu iespējas realizēt savu potenciālu.

 Kopumā konkursam jaunieši no visas Latvijas pieteica 44 projektus, bet konkursa žūrija izvēlējās 24 labākos, par kuriem līdz 17. jūlijam, ikvienam ir iespēja atdot savu balsi tautas interneta balsojumā. Tieši balsojuma rezultāts noteiks tos 5 jauniešus, kas saņems finansējumu kopumā 10 000 eiro apmērā, lai īstenotu savus sapņus.

 Latgalē par uzvaru cīnīsies

  • Aivars Bruno Salna no Daugavpils, kas sapņo izdot savas mūzikas grupas pirmo mūzikas albumu.
  • Jolanta Krukovska no Demenes, kas pašmācības ceļā apguva konfekšu pušķu gatavošanas metodes un nu vēlas apmeklēt floristikas kursus, lai pilnveidotu savas zināšanas.
  • Rihards Krilovs no Rugājiem pašmācības ceļā apgūst ģitārspēli, un viņš vēlas apceļot Latviju, priecējot ar savu priekšnesumu iedzīvotājus.
  • Rihards Isakovičs no Ludzas darbojas kā video operators un sapņo kļūt par profesionālu operatoru, ņemot piemēru no sava tēva.
  • Angeļina Krupenko no Daugavpils ir debašu meistars un vēlas uzlabot savas valodu zināšanas apmeklējot, valodu kursus.

 “Lai dzīvē sasniegtu augstas virsotnes un realizētu iecerēto, no sākuma savs mērķis ir jāizsapņo un jāiztēlojas. Tāpēc mēs Narvesen vēlamies motivēt jauniešus sapņot, darīt un piepildīt savas ieceres dzīvē, kā arī drosmīgākajiem vēlamies palīdzēt praktiski. Latvijā jauniešiem ir ļoti dažādi un skaisti sapņi, mums ir daudz talantīgu un radošu jaunu cilvēku. Viņiem netrūkst entuziasma un mērķtiecības, taču dažkārt trūkst finansiāla atbalsta, kas var kļūt klupšanas akmens ideju piepildīšanā. Tāpēc jau trešo gadu rīkojam jauniešu ideju konkursu Diena kā piedzīvojums un ceram, ka konkursa dalībnieku piemērs kalpos kā iedvesma arī citiem jauniešiem īstenot savus sapņus,” stāsta SIA Narvesen Baltija valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica.

Balsošana par konkursa dalībniekiem notiks konkursa mājaslapā www.narvesen.lv/piedzivojums, turpat iedzīvotājiem ir iespēja iepazīsties ar sīkāku dalībnieku sapņu aprakstu. Balsošana ilgs līdz 17.07 (ieskaitot). Pieteikumus izskatīja un izvērtēja konkursa žūrija, kuras sastāvā ir Narvesen valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica, jauniešu organizācijas Avantis direktore Ilona Bičevska un radio Pieci.lv balss Karmena Stepanova.