„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+15.2 °C
daļēji mākoņains

Maksa par dzīvokli pieaugs par 12—15%

No 1. jūlija maksai par dzīvojamo māju apkalpošanu piemēros PVN 21% apmērā. Tādejādi Latvijas iedzīvotājiem par dzīvokli būs jāmaksā par dažiem eiro vairāk. Daugavpiliešiem maksa pieaugs par 12—15%. Atbildot uz „Latgales Laika” jautājumu, preses konferencē to paziņoja Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Grozījumus „Pievienotās vērtības nodokļa likumā” Ministru kabinets apstiprināja pagājušajā gadā. Summa, par kādu pieaugs rēķins, būs atkarīga no katras mājas apkalpošanas tarifa. DzKSU rēķinos maksa par kvadrātmetra apkalpošanu pieaugs vidēji par 2—3 centiem.

„Mūsu uzņēmums fiziski ir gatavs jauninājuma ieviešanai, savukārt morālā ziņā, manuprāt, nedrīkstēja pieņemt lēmumu par 21% likmi, jo Latvijā ir vietas, kur piemēro gan 0%, gan 12%. Daugavpilī rēķini pieaugs vidēji par 12—15%, jo PVN netiek piemērots visai summai,” teica P. Dzalbe.