„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.4 °C
daļēji mākoņains

Tirgū netrūkst ne pašu audzēto labumu, ne „kreisās” preces

Dārzeņu tirgū joprojām parādās „kreisā” prece, proti, tomāti, gurķi, zaļumi, zemenes, ķirši bez izcelsmes dokumentiem, tomēr netrūkst arī pašu izaudzēto labumu. To PVD Dienvidlatgales reģionālās pārvaldes vadītājs Antons Lazdāns un inspektori atzina 23. jūnijā, rīkojot reidus tirgū „Ditton nams” un apavu kombināta rajona tirgū Daugavpilī, Krāslavā, Līvānos un Višķos.

Ieraugot PVD darbiniekus, vairāki tirgotāji „Ditton namā” apsedza preces vai nenoņēma melnās plēves un segas, turklāt kastes pabāza zem galdiem līdz brīdim, kad inspektori bija projām. Atbraukuši otrreiz, inspektori arī viņus pieķēra tirgojam.

Tie pārdevēji, kuri nevarēja uzrādīt dārzeņu vai augļu izcelsmes un reģistrācijas dokumentus, taisnojās, ka esot noalgoti uz īsu laiku un par preci atbildot īpašnieks. Daži sacīja, ka preci pirkuši Polijā, un tur viņiem iedevuši mīksto čeku, ka par preci ir samaksāts. Vēl citi, vaicāti, kam pieder prece, kas nolikta zem galda, raustīja plecus un teica, ka īpašniekus nezinot.

Visu rakstu lasiet 28. jūnija numurā.