„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+15.2 °C
daļēji mākoņains

Višķos līgoja ar īstu jautrību

Neparasti Līgo svētki šogad aizvadīti Višķu pagastā, kur uz jautru pasākumu „Jampadracis kolhozā” pulcējās vairāk kā divi tūkstoši līgotāju no malu malām. Šajā vakarā svētku dalībnieki atgriezās ne tik senā pagātnē, kad darbojās padomju saimniecības, Volga bija vislepnākā automašīna, ko varēja atļauties tikai priekšnieki, bet jaunieši uz dančiem brauca, sasēduši kravas automašīnas piekabē.

Tas bija laiks, kad valdīja daudz absurda, taču cilvēki prata gan smagi strādāt, gan arī priecāties no visas sirds, tostarp arī svinēt Jāņus, ko padomju gados bieži vien nācās darīt pa kluso. Ar ironiju par aizgājušajiem sarežģītajiem laikiem un milzīgu humora devu Višķu estrāde uz vienu vakaru pārtapa kolhozā „Nākotne”. Uz goda dēļa bija saliktas kolhoza pirmrindnieku fotogrāfijas, estrādē iepukšķināja pāris padomju laiku traktori, kas vēl ir labā tehniskā kārtībā. Tie atbraukuši no Višķu un Ambeļu saimniecībām. Pats kolhoza priekšsēdētājs Kazimirs Adāmovičs, ko tēloja Daugavpils teātra aktieris Ritvars Gailums, iebrauca, sēžot lepnai Volgai pie stūres. Šo vēsturisko spēkratu sarūpējis Višķu iedzīvotājs Jānis Kudiņš.

Kad ar velosipēdu uz skatuves uzbrauca kolhoza zootehniķe Veneranda Janovna (Višķu sociālās aprūpes centra vadītāja Veneranda Zeile), sākās īsta jautrība. Ar humoru tika apspēlēta gan obligātā plānu izpilde kolhozā, gan papardes zieda meklēšana. 

Visu rakstu lasiet 28. jūnija numurā.