„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Tuvojas pasaulē vienīgais latgaliešu mūzikas festivāls

Kopš pēdējā jaunās latgaliešu mūzikas festivāla „Muzykys Skrutyļs” ir pagājuši divi gadi. Nu atkal, no 1. -3. jūlijam līksnieši, viņu domubiedri un brīvprātīgie uzņems mūziķus un klausītājus ne tikai no Latvijas, bet arī no Austrālijas un Lietuvas. Festivāla organizatoriskos darbus atkal veiks Gunta Mežule, Anna Briška, Sanita Pinupe un Juris Viļums. Viņi sarunā „Latgales Laikam” atgādināja, ka „Muzykys Skrytuļs” pasaulē ir vienīgais latgaliešu festivāls, kurā jaunās grupas var apliecināt, ka ir tapušas, bet pieredzējuši kolektīvi un mūziķi var parādīt jaunos ierakstus jeb, latgaliski sakot, „skrytuļus”, un meistarību.

Šogad festivālā daudzas norises notiks pirmo reizi. Gan dienas, gan vakara koncerti izskanēs jau uz divām skatuvēm -- mazā skatuve atradīsies ierastajā vietā pie pagastmājas, bet lielā būs uzslieta zaļajā pļavā. Tāpat lielā latgaliešu sadziedāšanās tiks rīkota pirmo reizi.

Tā kā mūziķi un klausītāji ik reizi sakot, ka pasākums bijis par īsu, šoreiz rīkotāji piektdienā būs sarūpējuši večerinku ar dančiem un, pieaicinājuši Daugavpils mūzikas klubu „Artilērijas pagrabi”, piektdien un sestdien rīkos latgaliešu mūzikas diskotēku. Varēs dejot līdz trešajai rīta stundai.  

Visu rakstu lasiet 28. jūnija numurā.