„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+23.1 °C
daļēji mākoņains

Dainis Īvāns Latgali sauc par Latvijas dvēseli

Bijušais tautfrontietis un publicists, joprojām sabiedrisks darbinieks Dainis Īvāns Latgali apmeklē vairākas reizes gadā. Viņš ar šo novadu ir saaudzes ne tikai tamdēļ, ka savulaik Spruktos pie sievasmātes pavadīja vasaras un ar publikācijām nosargāja ainavisko Augšdaugavu. Dainis saka, ka Latgalei piemīt tas gara spēks, kas dara stiprāku arī pārējo Latviju.  

„Latgale ir Latvijas dvēsele. Tas ir sirsnīgu cilvēku novads. Latgali raksturo tās lielais gara spēks, viesmīlība un atvērtība. Ja es nāku pie pazīstama vai sveša cilvēka, viņš mani sagaida ar atvērtu sirdi. Cilvēki, kuri dzīvo tādā skaistā novadā, spēj gāzt kalnus,” sacīja D. Īvāns.

Dainis Īvāns katru gadu brauc uz skolām, lai stāstītu, kā pirms 30 gadiem glāba Augšdaugavu. Šo akciju, kas vēlāk pārauga Tautas frontes kustībā, viņš uzskata par dzīves vissvarīgāko veikumu.

Visu rakstu lasiet 1. jūlija numurā.