„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+17.1 °C
apmācies

Lielbritānijas referenduma rezultāti – pārsteigums

23. jūnijā Lielbritānija nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības. „Brexit» (saīsinājums no angļu valodas «Britain» un «exit»: Lielbritānija izstājas no ES) rezultāti vairākumam bija pārsteigums, jo daudzi saglabāja pārliecību, ka izstāšanās nebūs. Ir skaidrs, ka tas būs ilgs process, ES vēsturē tas noticis pirmo reizi.

Daudz jautājumu ir mūsu tautiešiem, kuri dzīvo Lielbritānijā un jau iesakņojušies ārzemēs. Ne mazums daugavpiliešu dzīvo uz salas jau vairāk nekā desmit gadus, ir izveidojuši ģimeni. Braucieni uz Angliju, lai strādātu sezonas darbos, viņu dzīvē ir jau sen pagājušie laiki. Tādējādi, izsakot savu viedokli par to, kas pašlaik notiek un kas sagaidāms, visi, neatkarīgi cits no cita, gaida turpmākos valdības soļus.

Jevgeņijs dzīvo Rietumjorkšīrā, pēc viņa teiktā, tas ir savdabīgs Latgales ekvivalents Anglijā, viņš tur dzīvo vairāk nekā desmit gadus. Kopā ar dzīvesbiedri, arī daugavpilieti, audzina divus bērnus.

„Strādāju ar iekrāvēju. Angļu un ārzemnieku attiecība pie mums ir 50 pret 50. Kam vien jautāju par referendumu, neviens nebalsoja. Pašlaik svarīgāks un interesantāks ir futbols, bet, runājot nopietni, ir nacionālistiski noskaņotu cilvēku grupa, kuri kliedz, ka tā esot viņu valsts, lai visi vācoties prom, bet tā ir visās valstīs. Bija gadījums, kad anglis pa jokam pateica iebraucējam no Latvijas, ka viņam laiks pakot čemodānus. Nezinu, kā tas beidzās, bet lieta nonāca tiktāl, ka jokupēteri gribēja atlaist. Man rodas iespaids, ka daudzi nemaz nesaprot, kāda jēga ir izstāties no ES. Vairākumam ir priekšstats, ka uzreiz pēc rezultātu paziņošanas jāslēdz robeža. Savukārt visi mūsu cilvēki izturas mierīgi, nav nekādas panikas. Panikā jākrīt tiem, kuri nestrādā un pārtiek no pabalstiem," viņš saka.

Visu rakstu lasiet 1. jūlija numurā.