„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.6 °C
daļēji mākoņains

Prioritāro pacientu pagaidām nebūs

Veselības ministrija pagaidām ir atteikusies no idejas šķirot pacientus atkarībā no prioritātes. 28.jūnijā Ministru kabineta sēdē apstiprināti grozījumi noteikumos, kuros noteikta kārtība, kādā iedzīvotāji var saņemt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus. Grozījumi paredz atcelt pacientu prioritizēšanas kārtību ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai, informē Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas preses sekretāre Agnese Gusarova.

Šā gada jūlijā bija jāstājas spēkā grozījumiem „Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtībā”, kas noteiktu prioritāras pacientu grupas valsts apmaksāto pakalpojumu sniegšanai. Bija paredzēts, ka ārstniecības iestādei jānodrošina, lai  personas sekundāros ambulatoros veselības aprūpes pakalpojumus varētu saņemt šādā prioritārā secībā: personas, kuras saņem neatliekamo medicīnisko palīdzību, bērni un grūtnieces, tad personas, kurām ir izsniegta darbnespējas lapa, saņemot veselības aprūpes pakalpojumus, kas saistīti ar diagnozi, par kuru izsniegta darbnespējas lapa, tam seko personas, kurām iepriekšējā diagnostiskajā izmeklējumā ir atradne un tās dēļ nepieciešami turpmāki izmeklējumi, un visbeidzot - citas personas.

Šādas izmaiņas paredzēja, ka vismaz daļa iedzīvotāju, kam palīdzība vajadzīga steidzamā kārtā, to arī varēs saņemt, taču neviens tā arī nespēja atrast veidu, kā šo kārtību ieviest reālajā dzīvē.

Visu rakstu lasiet 1. jūlija numurā.