„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. septembris
Piektdiena
Ādolfs, Ilgonis
+16.7 °C
apmācies

Svētkos izjutīs lepnumu par savu novadu

Ilūkstes novada domes priekšsēdētājs Stefans Rāzna Ilūkstes novada svētkus sagaida ar gandarījumu par pašvaldības padarīto. Viņš sarunā „Latgales Laikam” saka, ka svētkos izjutīs lepnumu par Ilūkstes novadu, ko ciemiņi dēvē par krāšņu ziedu Sēlijas vainagā.

S.Rāzna stāsta, ka ciemiņi labprāt pārņem ilūkstiešu pieredzi un atzīst, ka Ilūkstes novads ir gājis uz priekšu ļoti intensīvi, nevis stāvējis uz vietas, un ka tas esot krāšņs zieds Sēlijas novadu vainagā.    

Pašvaldība ir nosiltinājusi novada skolas, uzcēlusi Ilūkstes sporta centru un atjaunojusi stadionu. Tāpat Ilūkstē gandrīz visām ielām ir jauns asfalta segums, ierīkotas jaunas ietves un apgaismojums. Mūsdienīgs ielu apgaismojums ir izbūvēts arī Subatē. Tur ir uzbūvēta pati modernākā katlu māja Latvijā. Šogad Subatē plāno sakārtot Tirgus laukumu. Ilūkstes novadā ir vieni no zemākajiem apkures tarifiem, tāpēc ka gandrīz visas katlu mājas ir modernizētas.

Katru gadu tiek remontēti un būvēti vairāki pagastu ceļi, līdz rudenim plānots divus  lielākos ceļus pārbūvēt par ES naudu. Uz ceļa Ilūkste-Bebrene sāka klāt balto asfaltu, ceļinieki sola, ka būvdarbus pabeigs jau šogad.  

"Pašvaldība atbalsta lauksaimniekus, nosakot zemes nomas maksas un nodokļu atvieglojumus. Ja valsts darītu tāpat, tad tas zemniekiem būtu vislielākais atbalsts. Viņiem ir vajadzīgi labi ceļi, skolas pagastos, kur bērnus skolot. Un Ilūkstes novada pašvaldība rūpējas gan par skolām, gan  par ceļiem. Tāpat mēs cenšamies mazināt papīru birokrātiju. Bet mums ne tikai zemnieki un uzņēmēji ir aktīvi. Arī seniori, ģimenes, jaunieši un bērni dara, sacenšas, piedalās un atbalsta," saka domes priekšsēdētājs. 

Visu interviju lasiet 5. jūlija numurā.