„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+15.2 °C
daļēji mākoņains

Latvijai jāattīsta vidējais bizness

Uz pirmo Latvijas kultūru festivālu „Pynu, pynu sītu” Daugavpilī ieradās Vācijas vēstnieks Rolfs Ernsts Šite. Vācijas Ārlietu ministrija atbalstīja festivāla rīkošanu, piešķirot 40 000 eiro.

R.E. Šite jau ir bijis Daugavpilī diplomātisko apmeklējumu laikā kopā ar saviem kolēģiem, bet vēstnieka statusā bija atbraucis pirmo reizi. Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis pastāstīja diplomātam par sadarbību ar Vāciju dažādās jomās – ražošanā tas ir pilsētas uzņēmums ar Vācijas kapitālu „Zieglera mašīnbūve”, kultūrā un tradīciju saglabāšanā aktīvi darbojas vācu biedrība „Erfolg”, tiek rīkotas Vācijas kultūras dienas, starptautiskajās attiecībās Daugavpils sadraudzības pilsēta Vācijā ir Magdeburga.

Apmeklējot uzņēmumu „Zieglera mašīnbūve”, Rolfs Ernsts Šite to nosauca par tipisku vidējā biznesa ražotni, uz ko Latvijai būtu jākoncentrējas. Viņš ieteica sevi reklamēt  arī Vācijā.

Visu rakstu lasiet 8. jūlija numurā.