„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+8.4 °C
apmācies

Tūristiem vajag komfortu, informāciju un ēdienu

Dažos beidzamajos gados Daugavpilī notikuši daudzi vērienīgi starptautiski pasākumi, kuru dalībnieku skaits pārsniedza gan 500, gan 1000 un pat vairākus tūkstošus cilvēku. Ņemot vērā to, ka pilsētu vienlaikus apmeklē arī tūristi, „Latgales Laiks” nolēma noskaidrot, vai viesnīcās pietiek vietu, kad ierodas daudz viesu.

Vislielākās Daugavpils viesnīcas „Park Hotel Latgola” direktore Ruta Priede saka, ka dažas problēmas ar liela viesu skaita izmitināšanu rodas tikai tad, kad viņu tiešām ir daudz, bet šis jautājums ir atrisināms. Piemēram, ja kāda festivāla, svētku vai foruma dalībnieku skaits pārsniedz 300 cilvēkus, organizatori cenšas viņus izmitināt 2—3 Daugavpils viesnīcās, ņemot vērā arī dažādus principus – vienā viesnīcā izmitina dalībniekus vai kolektīvus no vienas valsts, pēc vecuma utt. „Mēs savā viesnīcā maksimāli varam uzņemt 269 cilvēkus. Ja ir liels skaits, liekam  papildus gultas, tad var izvietot 300 cilvēkus. Taču pie nemaz tik bieži nebrauc 1000 un vairāk viesu, un šādos gadījumos organizatori viņus izmitina dažādās viesnīcās vai izmanto mūsu skolu un kopmītņu pakalpojumus,” stāsta direktore. Viņa atceras 2014. gada Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkus „Gaudeamus”. Toreiz Daugavpilī ieradās aptuveni 5000 dalībnieku. Viņus izmitināja skolās, par dzīvošanas apstākļiem dalībnieki bija informēti jau iepriekš, tāpēc braucienā ņēma līdzi savus matračus.

Vai Daugavpils spēj uzņemt lielu daudzumu tūristu, uzzināsiet 8. jūlija numurā.