„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+15.7 °C
nedaudz mākoņains

Galvenais – braukšanas kultūra un noteikumu ievērošana

No jūlija trijos krustojumos Daugavpils centrā ir mainīta transporta kustības shēma. Vairākos krustojumos tika mainīta prioritāte.

Saules un Cietokšņa ielas krustojumā galvenā tagad ir Cietokšņa iela, arī nākamajā krustojumā ar Lāčplēša ielu tagad galvenā ir Cietokšņa iela. Un, visbeidzot, Vienības un Lāčplēša ielas krustojumā galvenā turpmāk būs Vienības iela. Transporta kustības shēmas maiņas galvenais iemesls ir rūpes par satiksmes drošību un avāriju skaita samazināšanu. Īpaši bieži negadījumi notika Saules un Cietokšņa ielas krustojumā. Speciālisti aprēķinājuši, ka pa Cietokšņa ielu diennaktī pārvietojas vairāk nekā 3000 transporta vienības, savukārt pa Lāčplēša ielu – tikai 1000, bet Saules ielā ir vienvirziena kustība.

Ceļu prioritātes maiņas iniciatore ir Daugavpils domes Komunālās saimniecības pārvalde, kura piedāvāja izskatīt jautājumus Transporta komisijā. Argumenti izrādījās pārliecinoši, un no 1. jūlija autovadītāji brauc pēc jaunajiem noteikumiem.

Kā vietējie autovadītāji uzņēmuši jauninājumu, uzzināsiet 12. jūlija numurā.

Komentāri

14.07.2016 22:15
sasha
Все сделано правильно. Спасибо!