„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+17.8 °C
daļēji mākoņains

Ceļu apmaksās tikai novada skolu skolēniem

No 1. septembra biļetes sabiedriskajā transportā pilnā apjomā kompensēs visiem Daugavpils novadā dzīvojošajiem Daugavpils novada vispārizglītojošo skolu skolēniem. To novada domes deputāti Izglītības, kultūras un sporta un Finanšu komitejā izlēma pēc ilgām diskusijām. Ministru kabinets ir grozījis noteikumus par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos.

Līdz šim braukšanas maksas atvieglojumus saņēma arī tie skolēni, kuri mācījās Daugavpilī. Taču no 1. septembra ceļa izdevumus kompensēs tikai novada skolu audzēkņiem, turklāt viņiem ir jābūt novada iedzīvotājiem. 

Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne bija neizpratnē: „Šādu lēmumu valdībai bija jāpieņem daudz agrāk. Naujenes iedzīvotāji būs neapmierināti. Šobrīd absolventi un vecāki jau ir izvēlējušies skolu, kur bērni mācīsies. Uz vidusskolām dosies Naujenes pamatskolas 7 un Lāču pamatskolas 10 bērni. Naujenes pagasta iedzīvotājiem tuvākā novada vidusskola ir Špoģu. Tiem bērniem, kuri dzīvo Krāslavas pusē un izvēlēsies sabiedrisko transportu, būs jābrauc ar pārsēšanos.

Vsu rakstu lasiet 12. jūlija numurā.