„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+14.5 °C
daļēji mākoņains

Helma Hansone raksta ar supravadītspēju

Rakstniece Helma Hansone šovasar izdevusi grāmatas „Saules otrā puse” trešo daļu. Viņa vienojas par sarunu Višķu parka seno koku ielokā, jo jaunā grāmata stāsta par Višķiem un vēsturi.  „Tas ir vēsturisks romāns. Tur ir kaut kas no Višķiem. Par vēsturi interesējos jau no mazām dienām. Atbraukusi uz lauksaimniecības tehnikumu strādāt, sāku pētīt, kas ir Višķi. Izrādījās, tā ir ļoti sena vēsturiska vieta, bagāta ar pilskalniem, svētvietām, brīnišķīgu dabu, nostāstiem un teikām,” ir izpētījusi Helma.

Grāmatās apkopoti Helmas stāsti par notikumiem un cilvēkiem, kurus viņa ir iepazinusi no vēstures grāmatām un sarunām ar vēsturniekiem un pētniekiem. Rakstniece izstāstīja: „Triloģijas kopējais nosaukums ir „Saules otrā puse.” Kāpēc tā? Cilvēce sastāv no divām pusēm -- no vīriešiem un sievietēm. Vēsture atzīst tikai vīriešus, par sievietēm raksta ļoti reti. Manās grāmatās stāstīts galvenokārt par sievietēm. Pirmā grāmata atspoguļo, kas notika pirms mūsu ēras. Sieviete toreiz bija dažādas.

Visu rakstu lasiet 15. jūlija numurā.