„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.5 °C
apmācies

Pašvaldības neatbalsta centra „Kalkūni” likvidēšanu

Latgales plānošanas reģiona pašvaldības turpina cīnīties par valsts sociālās aprūpes centra „Latgale” filiāles „Kalkūni” saglabāšanu. Arī sabiedrība ir sašutusi par Labklājības ministrijas sasteigto lēmumu no 2019.gada reorganizēt filiāli. Ministrija uzskata, ka klienti ir jāintegrē sabiedrībā un centra ēka ir novecojusi. Daugavpils iedzīvotāji pat noorganizējuši parakstu vākšanas akciju pret centra slēgšanu.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska „Latgales Laikam” pastāstīja, ka pirms nedēļas labklājības ministrs Jānis Reirs teicis, ka ministrija neatcels rīkojumu par centra likvidēšanu. Tomēr Latgales pašvaldības atzīst, ka centram ir jāturpina darbs, jo lielākajai daļai klientu ir smagas diagnozes, tāpēc viņu pārvietošana vai integrēšana sabiedrībā nav lietderīga.

„Ministrija uzskata, ka ģimenēs jāintegrē arī tie bērni, kuriem ir nopietnas diagnozes, kas ir guloši kopš dzimšanas, ar smagiem garīgiem un fiziskiem traucējumiem. Bērniem ar tādām diagnozēm ir vajadzīga mediķu, rehabilitologu un citu speciālistu uzraudzība, ko var nodrošināt tikai valsts iestādes nevis ģimenes,” teica J. Jalinska.    

Visu rakstu lasiet 15. jūlija numurā.