„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.1 °C
apmācies

Vecāki un sabiedrība cīnās par aprūpes centru „Kalkūni”

Pildot ES regulas, valsts līdz 2019. gadam likvidēs valsts sociālās aprūpes centra „Latgale” filiāli „Kalkūni”. Pēc tam bērni dzīvos ģimenēs un pakalpojumus saņems dienas aprūpes centros, savukārt pieaugušos pārcels uz specializētajiem valsts aprūpes centriem vai grupu dzīvokļiem. To 15. jūlijā, apmeklējot filiāli „Kalkūni,” teica Labklājības ministrijas valsts sekretāre Ieva Jaunzeme.

„Ar visām četrām esmu pret centra „Kalkūni” likvidēšanu. Nevēlos, lai manu dēlu vestu uz aprūpes centru, kas atradīsies aiz trejdeviņām zemēm un kur strādās pilnīgi sveši mediķi un pedagogi,” pastāstīja Križu iedzīvotāja Olga Kirilova. Viņa nepiekrīt ministrijas paustajiem centra likvidēšanas argumentiem, ka bērni dzīvojot sliktā ēkā un ka viņiem būtu jāintegrējas ģimenē. „Centrs „Kalkūni” ir glābiņš daudziem bērniem un vecākiem. Konstantīns trīs mēnešu vecumā zaudēja samaņu, un ārsti noteica ļoti smagu diagnozi. Viņu pirmos 4 gadus aprūpēja mājās, reizi pusgadā bērns Kalkūnos saņēma rehabilitāciju. Tad nomira vīrs. Es viena pati vairs netiku galā ar trim bērniem, tāpēc puisēnu ievietoja Kalkūnu bērnu namā. Konstantīns šeit dzīvo jau 10 gadus. Viņam šeit nekā netrūkst, izņemot veselību. Ja dēlam būs jāatgriežas mājās, es nevarēšu viņu pienācīgi aprūpēt, jo pati slimoju. Turklāt trīsistabu dzīvoklī kopā esam 9 cilvēki. Cīnīšos, lai Konstantīns paliktu Kalkūnos.”

Visu rakstu lasiet 19. jūlija numurā.