„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+11.4 °C
skaidrs laiks

Kombuļos izveidota koka izstrādājumu prezentācijas darbnīca

Kombuļu pagasts Krāslavas novadā kļuvis ar vienu tūrisma un amatniecības objektu bagātāks, jo nupat durvis vērusi jaunā koka izstrādājumu prezentācijas darbnīca, kur saimnieko vietējais amatnieks Juris Kokins ar savu ģimeni. Te var iegādāties visdažādākos koka izstrādājumus un vērot to tapšanas procesu. 

Juris stāsta, ka beidzot abi ar sievu Ingūnu īstenojuši senu sapni. Viņu „Līvānu mājiņā” bijis par maz vietas gan darbnīcai, gan tūristu uzņemšanai, tāpēc nolēmuši apsaimniekot Jura vecāku mājas Kokinos, kur esot iespēja izvērsties.

Par jauno objektu vēsta lielā izkārtne uz šķūņa gala „Dāvanas un suvenīri no koka”, kas labi pārskatāma no lielceļa. Ienākot mājas pagalmā, priekšā paveras pati jaunā darbnīca, kas ierīkota, restaurējot un pārbūvējot veco kūti un krāmu noliktavu.

Saimnieks atzīst, ka te viss esot pārvērsts līdz nepazīšanai. Viņa nelaiķa tētis Vladislavs noteikti priecātos redzot, ka jaunā paaudze sakopusi viņa sētu. Arī mammai tagad esot jautrāka dzīvošana. Šajās mājās Juris ir pavadījis visu bērnību, pazīst katru stūrīti. Rekonstruēt dzīvojamo māju un pārcelties šurp uz dzīvi ir ģimenes nākamais lielais projekts, taču tam esot nepieciešami lieli ieguldījumi.

Visu rakstu lasiet 19. jūlija numurā.