„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.8 °C
apmācies

Jaunieši krāj veselīga dzīvesveida pieredzi

Daugavpilī viesojas jaunieši no citām Latvijas, Lietuvas, Čehijas un Bulgārijas pilsētām. Jaunieši vecumā no 16 līdz 25 gadiem piedalās starptautiskā projektā „Veselīga dzīvesveida fani” („Healthy lifestyle fans”).

Projekta mērķis – apkopot dažādu valstu informāciju un pieredzi pareiza dzīvesveida popularizēšanas jomā.

18. jūlijā 28 dalībnieki apmeklēja Daugavpils domi, kur tikās ar Jaunatnes un Attīstības departamenta pārstāvjiem, lai uzzinātu, kādas ir sporta attīstības prioritātes pilsētā, kādi jauniešu pasākumi tiek rīkoti sporta reklamēšanai. Domes speciālisti pastāstīja viņiem par nesen izveidoto Jauniešu domi, skolu pasākumiem, virzieniem veselīga dzīvesveida popularizēšanā, vasaras nometnēm un jaunatnes vasaras nodarbinātības programmu, Daugavpils sporta infrastruktūru utt. Jaunieši  interesējās par budžetu apjomu, kas tiek piešķirts skolas pasākumam „Move Week”, aktīva dzīvesveida popularizēšanas veidiem skolēnu vidū.

Visu rakstu lasiet 22. jūlija numurā.