„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.4 °C
daļēji mākoņains

Laba humora izjūta palīdz pārvarēt visas grūtības

„Es noteikti neesmu nopietns cilvēks. Bez labas humora izjūtas tādās iestādēs cilvēkam strādāt ir grūti,” jautri teic Višķu sociālās aprūpes centra vadītāja Veneranda Zeile, kas šogad skatītājiem atklāja savu aktrises meistarību, kopā ar Daugavpils teātra aktieri Ritvaru Gailumu novadot Višķos Līgo pasākumu „Jampadracis kolhozā” un iejūtoties kolhoza „Nākotne” zootehniķes Venerandas Janovnas lomā.

Tik plašas publikas priekšā Veneranda uz skatuves kāpusi pirmo reizi, lai gan viņas debija bija jau pērn, palīdzot novadīt Višķu pagasta svētkus. Kad šovasar viņu uzrunājis Daugavpils novada Tūrisma un kultūras aģentūras „Taka” vadītājs Rolands Gradkovskis, Veneranda uzreiz piekritusi palīdzēt, bet vēlāk aizdomājusies, taču bijis jau par vēlu. „Ja ne partijā, tad dubļos noteikti,” smejas Veneranda. Sastrādāties ar profesionālu aktieri nesagādāja grūtības, abi bijuši uz viena viļņa.  

Uz vienu vakaru Veneranda kļuva par Jāņa meitu – Janovnu, lai gan dzīvē esot Antonovna. Vārdu gan lomai paturējusi savu, jo esot ļoti rets un sens. Par to viņa varot pateikties savai vecmammai. Savukārt Ritvara skatuves vārds Kazimirs Adamovičs esot ņemts no dzīves, jo tāds personāžs savulaik Višķos patiešām dzīvojis.

Visu rakstu lasiet 22. jūlija numurā.

Komentāri

26.07.2016 14:09
Virginija
Malacīte,Tu mums vienmēr ZVAIGZNE.....