„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. maijs
Piektdiena
Maija, Paija
+11.6 °C
apmācies

Ikdienas skaistums top smagā darbā

Daugavpils pašvaldības rīkotā „Apstādījumu noformējuma konkursa 2016” žūrijas komisija 26. jūlijā devās apskatīt pirmos objektus. Daugavpilieši bija atsūtījuši 47 pieteikumus, un būs vajadzīga nedēļa, lai tos visus apskatītu dažādos pilsētas mikrorajonos.

Komisijas sastāvā ir Daugavpils galvenā arhitekte Inga Ancāne, Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta ainavu arhitekte Anna Semjonova, uzņēmuma „Labiekārtošana D” speciālisti u. c.

Atsūtīti 37 pieteikumi ar daudzdzīvokļu balkonu un ieeju noformējumiem, 2 pieteikumi ar sabiedrisko ēku teritorijas noformējumu un 8 – no privātmāju īpašniekiem.

Pirmajā izbraukumā kopā ar komisiju devās arī „Latgales Laika” reportiere, šajā dienā vērtēja trīs privātmājas un četrus balkonus. Pirmo žūrija sastapa Ludmilu Drozdovu, privātmājas īpašnieci Transporta ielā Nīderkunos. Standarta sešās simtdaļās zemes viņa kopā ar dzīvesbiedru izveidojuši īstu rozāriju, šeit pietiek vietas arī siltumnīcai un augļu kokiem, kā arī stūrītim ar grilu  un kūpinātavu, kur svētkos sapulcējas visa ģimene. Ludmila atzīmēja, ka visus dārza darbus veic vīrs, aizrautīgs dārznieks, viņa tikai pievieno savu „rozīnīti” – izvieto starp puķēm kaķu figūriņas. Ģimene pārcēlās uz šo māju pirms sešiem gadiem un pašu rokām to pārveidoja līdz nepazīšanai, pastāstīja ģimenes paziņa. Ludmila piedalās konkursā pirmo reizi. „Tas ir mūsu ikdienas skaistums, mēs to radām sev,” teica saimniece.

Visu rakstu lasiet 29. jūlija numurā.