„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 10. maijs
Piektdiena
Maija, Paija
+5.4 °C
daži mākoņi

Ja ir labs vecākais, tad mājā būs silti

Daugavpilieši, kuri dzīvo Saules ielā 12, ir daudz paveikuši mājas siltināšanā un apkārtnes labiekārtošanā. Viņi uzsver, ka visi varot  pamācīties no viņu mājas vecākā Roberta Badūna, kā sadarboties ar iedzīvotājiem un pašvaldību. Ja ir centīgs vecākais, tad mājās būs silti, stāsta iedzīvotāji.

Roberta Badūna vadībā trīsstāvu ēkai Saules ielā 12 pirms dažiem gadiem tika nomainīts jumts un bēniņos nosiltinātas caurules, arī nomainītas ārdurvis, bet šovasar Daugavpils dome par budžeta naudu un iedzīvotāju līdzfinansējumu pie mājas ierīkoja automašīnu stāvlaukumu.

„Kad nolēmām, ka jāuzliek jauns jumts, izpētījām, ka pašu ēku, kurai ir 50 cm biezas sienas, nav jāsiltina. Uzlikām jumtu un pie reizes bēniņos nosiltinājām caurules. Mājā kļuva daudz siltāk. Tad nolēmām ierīkot autostāvvietu, tāpēc ka kaimiņu mājas iedzīvotāji, redzot, ka automašīnas ir novietotas uz viņu mājas zemes, mēdza izsaukt pašvaldības policiju. Es pats esmu maksājis sodu 30 eiro,” pastāstīja R. Badūns.

Visu rakstu lasiet 29. jūlija numurā.