„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+7.8 °C
skaidrs laiks

Grīvas iedzīvotāji aktīvi pieslēdzas ūdensvadam

Uzņēmums „Daugavpils ūdens” Daugavpilī 2015. gadā pabeidza ūdensapgādes attīstības projekta īstenošanas trešo kārtu. Projekta realizācija ilga četrus gadus un izmaksāja 21 miljonu eiro, t. sk. 15 miljoni eiro – ES Kohēzijas fonda finansējums.

Projekta galvenais mērķis bija nodrošināt ūdensapgādes un kanalizācijas centralizēto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību lielākam skaitam pilsētnieku, kuri dzīvo privātajā sektorā. Tā kā pieslēgšanās centralizētajai sistēmai maksā dārgi, pašvaldība 2015. gada novembrī apstiprināja Saistošos noteikumus par šo darbu līdzfinansēšanu tiem iedzīvotājiem, kuri vēlēsies pieslēgties sistēmai. Noteikumi stājās spēkā šī gada 1. janvārī. Pirmās grupas invalīdiem, daudzbērnu ģimenēm un tiem, kam ir maznodrošinātā un trūcīgā statuss, pašvaldība sedz izdevumus, kuru summa nepārsniedz 3000 eiro. Savukārt 55% izdevumu, bet ne vairāk par 1500 eiro, dome kompensēs  iedzīvotājiem, kuriem jau ir izstrādāts un apmaksāts pieslēguma tehniskais projekts. Pārējie iedzīvotāji var cerēt uz domes līdzfinansējumu 50% apmērā, bet ne vairāk kā 1500 eiro.

Iedzīvotāji aktīvi iesniedz pieteikumus līdzfinansējuma saņemšanai, kopš gada sākuma ir saņemti 253 iesniegumi. Visaktīvākie bijuši Grīvas iedzīvotāji. Astoņas mājas jau izmanto visas ērtības, ir noslēgti 60 līgumi darbu veikšanai, 55 adresēm jāizstrādā tehniskais projekts.

Pieteikums ir jāiesniedz uzņēmumā „Daugavpils ūdens”. Lēmumu par finansiālas palīdzības piešķiršanu pieņem domes Mājokļu komiteja.