„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+7.8 °C
skaidrs laiks

Jaunais aprīkojums ļauj rūpnīcai „Krāslavas piens” palielināt jaudu

Jūlijā AS „Preiļu siers” meitas uzņēmums „Krāslavas piens” prezentēja savu moderno aprīkojumu, kas krietni vien paātrinājis separēšanas un pasterizācijas procesu un palielinājis saražotās produkcijas kvalitāti. Jaunās piena pārstrādes iekārtas piegādājusi viena no Eiropas vadošajām iekārtu ražotājām firma „GEA”.

Uzņēmuma vadītājs Aleksejs Krivenko stāsta, ka jaunais separators ar tiešo piedziņu un sterilizators, kuros uzņēmums ieguldījis 427 700 eiro, pagaidām ir Baltijā vienīgās šādas jaudīgas iekārtas. Uzņēmuma „Krāslavas piens” galvenā produkcija ir sviests, kā arī tiek ražots vājpiena un paniņu pulveris. Ik dienu pieņemot vairāk kā 40 t piena no vietējiem zemniekiem, tas tiek pārstrādāts saldajā krējumā un vājpienā. No saldā krējuma top sviests, bet vājpiens tiek pārstrādāts pulverī. Pagājušajā gadā tika saražotas 2800 tonnas sviesta, taču šogad 6 mēnešu laikā ir izgatavotas jau gandrīz 2400 tonnas. 

Visu rakstu lasiet 2. augusta numurā.