„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+7.8 °C
skaidrs laiks

Restaurēs cietokšņa septīto bastionu

Kopā ar Kauņas administrāciju Daugavpils piedalīsies pārrobežu sadarbības projektā, kurā plānots restaurēt cietokšņa septīto bastionu.

Daugavpils domes Attīstības departamenta eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins pastāstīja Finanšu komitejas sēdē, ka projekta kopējās izmaksas ir 1 miljons 176 tūkstoši eiro. Daugavpilij paredzēti 603 tūkstoši eiro, 85% no summas plānots saņemt no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, 5% ir nacionālais finansējums, 10% -- pašvaldības līdzekļi.

Septītais bastions atrodas iepretim Marka Rotko mākslas centram, aiz pulvera noliktavas ēkas, virs tā novietota burti „ROTHKO”. Tam paredzēts nostiprināt sienas, ierīkot celiņus tūristu pastaiga un labiekārtot teritoriju – uzstādīt soliņus un atkritumu urnas.

Departamenta speciālisti ir sagatavojuši vēl dažus cietokšņa atjaunošanas tehniskos projektus. Kā „Latgales Laiks” jau rakstīja, sadarbībā ar Krieviju plānots piesaistīt finansējumu Martinsona mājas iekārtošanai pulvera noliktavā, šīs programmas sākums paredzēts 2016. gada nogalē. Šī gada rudenī jābūt pieejamām Latvijas—Lietuvas—Baltkrievijas sadarbības programmām, un tad radīsies iespēja saņemt līdzekļus septītā bastiona kazemātu atjaunošanai. Vēlāk tur plānots izvietot Rotko centra fondus, keramikas un citu darbu izstādes.

Komentāri

01.08.2016 11:32
savējais
Virsrakstā trūkst vārda "IESPĒJAMS", tas tak tik gadījumā, JA iedos naudu...