„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+18.3 °C
daži mākoņi

Maļinovieši svin dievnama 180 gadu jubileju

2. augustā Maļinovas Svētā Pravieša Elijas pareizticīgo draudze svinēja 180 gadu jubileju, kopš bija iesvētīts pirmais dievnams.

Svētkus ievadīja zvanu mūzika un Viņa Eminences Augstisvētītā Daugavpils un Rēzeknes bīskaps Aleksandra svinīgā ienākšana dievnamā, kur notika Svētā Pravieša Elijas dievkalpojums.

„Bīskapa vizīte ir nozīmīgākais notikums draudzes dzīvē, jo, kur ir bīskaps, tur ir visa baznīca. Turklāt mēs godinām Svēto Pravieti Eliju. Viņam bija stipra ticība. Svētajos Rakstos teikts -- ja mums ticība būs kā sinepju grauds, tad mums nebūs nekā neiespējama,” teica ekselence. Viņš lūdzās draudzes nodomā, lai Dievs palīdz atjaunot dievnamu vēsturiskajā vietā.

Jaunu baznīcu pašlaik būvē vietā, kur pirms 180 gadiem slējās pirmais dievnams. Ēkai jau ir uzlikts zelta kupols un jumts, pašlaik top fasāde, iekšējās komunikācijas un apdare. Tā kā būvdarbi tiek veikti par ziedojumiem, prāvests Aleksandrs teica, ka dievnamu varēšot iesvētīt 2019. -- 2020. gadā. Maļinovas Svētā Pravieša Elijas pareizticīgo draudze būs pateicīga par ziedojumiem dievnama būvniecībai.