„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
apmācies

Paplašinās videonovērošanas sistēmu

Pirms četriem gadiem Daugavpilī sāka darboties videonovērošanas sistēma. Sākumā pilsētā uzstādīja 33 videonovērošanas kameras, to skaits pastāvīgi auga. Kā liecina prakse, finansiālie ieguldījumi videonovērošanas sistēmā attaisnojas, jo, pateicoties kamerām, policija operatīvi noskaidro un aiztur sabiedriskās kārtības pārkāpējus. Turklāt kameras ievērojami atvieglo policijas darbu, kad notiek avārijas.

Pašlaik pašvaldība izskata firmu piedāvājumus, kuras pieteikušās ielu videonovērošanas sistēmas paplašināšanas konkursam. Centralizēto iepirkumu nodaļas vadītāja Jurate Kortuņaka paziņoja, ka piedāvājumus iesniegušas divas firmas un nākamās nedēļas sākumā būs zināms konkursa uzvarētājs.

Plānots uzstādīt vairāk nekā divdesmit kameras. Vairākas no tām, kas nodrošina redzamību 360 grādu leņķī, tiks uzstādītas Vienības tilta abās pusēs – Daugavas un Lielajā ielā. Kameras sekos arī transporta kustībai Rīgas šosejas krustojumā ar Ventas, Daugavas un Vizbuļu ielu. Pilsētas centrā videonovērošana notiks sarežģītajā Cietokšņa un Kandavas ielas krustojumā.

Videonovērošanas kameras būs arī cietoksnī – tās paredzēts uzstādīt pie Nikolaja, Mihaila un Konstantīna vārtiem, kā arī iepretim Marka Rotko mākslas centram un pie ēkas Nikolaja ielā 11/13. Vēl septiņas ielu videonovērošanas kameras plānots izvietot atpūtas parkā „Esplanāde”.