„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+21.1 °C
apmācies

Pašvaldība centīsies saglabāt filiāli „Kalkūni”

Neprasot informāciju pašvaldībai, kāds vēlas spekulēt ar tēmu, kas ir ļoti jūtīga, jo tā skar gan bērnus un vecākus, gan darbiniekus, komentējot dažos plašsaziņas līdzekļos parādījušos nepatiesos apgalvojumus saistībā ar valsts sociālās aprūpes centra „Latgale” filiāles „Kalkūni” iespējamo slēgšanu, apgalvo Daugavpils novada domes vadītāji 

„Aprīlī bija parakstīts līgums par dalību projektā „Deinstitucionalizācijas pasākumi Latgales reģionā”, kas neparedz Kalkūnes bērnu nama likvidēšanu. Šis projekts ļaus attīstīt grupu dzīvokļus tiem sociālo centru aprūpes klientiem, kuri varēs dzīvot patstāvīgi. Tāpat tiks piedāvāti pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuri uzturas mājās. Kamēr vecāki strādās, bērnus pieskatīs dienas centrā,” informēja domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska .

Jūlija sākumā notikušajās sarunās ar labklājības ministru Jāni Reiru tika uzsvērts, ka ministrija šo filiāli likvidēs līdz 2019. gadam. Domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins uzsver: „Pašvaldību vadītāji tomēr ir panākuši „ledus sakustēšanos”, jo jaunnedēļ ministrs apmeklēs Daugavpili un novadu, kā arī filiāli „Kalkūni”.”

Visu rakstu lasiet 5. augusta numurā.