„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
apmācies

Skolēnu motivācija un darba prasmes ir atšķirīgas

Šonedēļ darbu sākusi kārtējā Daugavpils skolēnu grupa, kuri iesaistījušies pašvaldības skolēnu vasaras nodarbinātības programmā. Kopumā vasarā pilsētas uzņēmumos un skolās strādās 1085 bērni vecumā no 13 līdz 19 gadiem.

Katru vasaru skolēni strādā Latgales centrālās bibliotēkas filiālēs. Direktore Jeļena Šapkova saka, ka bērni veic visdažādākos darbus – izvieto grāmatas un periodiku, sakārto fondus, strādā ar datoru, palīdz organizēt bērnu pasākumus, uzkopj telpas. „Bibliotēkas strādā visu gadu, tāpēc darbs skolēniem ir vienmēr. Mēs cenšamies bērnus nosūtīt uz filiālēm tā, lai tās atrastos iespējami tuvu viņu dzīvesvietai un nebūtu jātērējas ceļam,” saka direktore. Pēc viņas teiktā, strādāt nāk ļoti dažādi skolēni. Vieni ļoti vēlas strādāt, viņi kopš bērnības pieradināti pie darba un visu prot. Savukārt citi, piemēram, slikti zina latviešu vai krievu alfabētu, tāpēc darbs ar kartotēku var sagādāt grūtības, kāds saka, ka bibliotēkā esot garlaicīgi. „Daži atnāk un šejieni un priecājas, ka nokļuvuši šeit pēc puķu dobju kopšanas karstajā laikā,” saka Jeļena.

Bibliotēkā strādā arī Laura Smilgina. Viņa mācīsies 3. vidusskolas 9. klasē. Laura atnākusi strādāt pēc māmiņas ieteikuma. „Man šeit patīk, kā arī ir iespēja nopelnīt. Vēlos sajust, kas ir darbs, un cik grūti ir nopelnīt algu,” viņa saka. Algu Laura plāno iztērēt, lai sagatavotos skolai, nopirktu somu un kancelejas preces.

Visu rakstu lasiet 5. augusta numurā.