„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.9 °C
daži mākoņi

Nojauc graustus Saules ielā

Pagājušajā nedēļā Daugavpilī sākušies vērienīgi darbi – tiek nojauktas bijušā uzņēmuma „Daiļrade” ēkas Saules ielas sākumā, kuras daudzus gadus bojāja pilsētas ainavu.

Atgādinām, ka Daugavpils dome izpirka degradēto teritoriju kopā ar būvēm, lai Daugavpils dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola” varētu piedalīties Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā, kura ietvaros tiks rekonstruēts vēsturiskais ēku komplekss Saules ielā 6/8 un Muzeja ielā 3. Šajā plānošanas periodā tas būs viens no lielākajiem celtniecības objektiem, kura kopējās izmaksas pārsniegs 2 miljonus eiro.

Mākslas skolas kompleksa skiču konkursā 2015. gada novembrī uzvarēja Rīgas firma „MARK arhitekti”. Saskaņā ar projektu, kompleksa pagalms būs slēgts, bet gar ēkām Muzeja un Saules ielā ierīkos veloceliņu, kas savienosies ar riteņbraucēju celiņu Daugavas ielā un gājēju pāreju apļa kustībā pie tilta.

Visu rakstu lasiet 9. augusta numurā.