„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
apmācies

Preiļu novadā attīstīs jaunus sociālos pakalpojumus

Vasaras sākumā tika reorganizēts Preiļu novada Sociālais dienests, izveidojot Labklājības pārvaldi. Tagad zem viena jumta ir vairākas struktūrvienības, kas līdz šim darbojās patstāvīgi - pansionāts „Preiļi”, Krīzes centrs un pakalpojumu centrs „Līči”, Dienas centrs un Sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu daļa.

Pārvaldes vadītājs Lauris Pastars stāsta, ka reorganizācija bija laikietilpīgs process, kurā izmantota arī citu pašvaldību pieredze, meklējot vislabāko variantu. Pamazām vēl tiek kārtoti dokumenti un priekšā ir arī remontdarbi pašā pārvaldes ēkā.

Redzēt vīrieti sociālajā jomā ir nepierasta lieta, taču Lauris, kuram aiz muguras jau  14 gadu pieredze sociālajā darbā, jūtoties savā īstajā vietā. Sākumā strādājis bāriņtiesā par lietvedi, tad par sociālo darbinieku sociālajā dienestā, organizējis sociālo darbu, bija dienesta vadītājas vietnieks. Tagad viņš ir noskaņots attīstīt esošos pakalpojumus un ieviest jaunus. 

Visu rakstu lasiet 5. augusta numurā.