„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Daugavpils cietoksnī uzņem filmu pēc Dostojevska darba motīviem

Jau vairākus mēnešus Daugavpilī dzīvo un strādā starptautiska filmēšanas grupa, kura uzņem režisora Sergeja Lozņicas mākslas filmu „Lēnprātīgā”. Filmēšana notiek dažādās Daugavpils vietās un pilsētas apkaimē, piemēram, pie Daugavpils cietuma ēkas un 18. novembra ielā. Liela daļa darba tiek veikta cietoksnī. „Latgales Laiks” ir pirmais izdevums, kura pārstāvi ielaida filmēšanas laukumā pavērot procesu un parunāties ar filmēšanas grupas dalībniekiem.

3. augustā filmas uzņemšana sākumā notika Ventspils un Grodņas ielas apkaimē, pēc tam – cietoksnī. Vienoties ar radošiem cilvēkiem par konkrētu laiku ir grūti, viņiem ir nenormēta darba diena, gluži tāpat kā reportieriem. Filmas uzņemšana ir mistisks process un nav iekļaujams stingros rāmjos. Parasta cietokšņa pagalmiņa rāmās dzīves klusumu filmēšanas grupa iztraucēja pulksten sešos vakarā. Režisors izvēlējās filmēšanai gleznainu pagalmu starp mājām Imperatora ielā 5, Konstantīna ielā 4 un Hospitāļa ielā 1.

Ar lielu interesi procesu vēroja vietējie iedzīvotāji. Lai gan viņi ir pieraduši pie daudzajiem tūristiem, kuri apmeklē cietoksni, filmas uzņemšana ir pavisam kas cits. Daži labprāt pozēja fotogrāfam, viņš pierakstīja vārdus un uzvārdus, iespējams, šo cilvēku tipāži noderēs masu skatiem.

Visu rakstu lasiet 12. augusta numurā.