„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+17.3 °C
daži mākoņi

Lokomotīvju remonta rūpnīca nosvinēja 150. dzimšanas dienu

Simtiem pašreizējo un bijušo Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas (DLRR) darbinieku šogad profesijas svētki bija īpaši, jo Dzelzceļnieku dienu viņi svinēja rūpnīcas jubilejas zīmē, kurai apritēja 150 gadi.

150 gadi ir iespaidīgs un solīds skaitlis pat vēsturē, bet uzņēmumam, ap kuru jau XIX gadsimtā sāka veidoties pilsēta, tas ir daudzkārt nozīmīgāks. Piecus gadus pēc dzelzceļa satiksmes atklāšanas starp Sanktpēterburgu un Varšavu, Dinaburgā sāka darboties tvaika lokomotīvju un vagonu remontdarbnīcas, tās dibināja Pētrburgas—Varšavas un Rīgas—Orlas dzelzceļa akciju sabiedrības. Kopš tiem laikiem mainījušies uzņēmuma nosaukumi un laikmeti, taču galvenie uzdevumi un mērķi palika tie paši – sniegt klientiem kvalitatīvus pakalpojumus, augsti vērtēt sadarbību ar partneriem un būt vienam no lielākajiem nodokļu maksātājiem reģionā. DLRR, droši vien, ir vecākais Latvijas uzņēmums, kurš pārdzīvojis karus un krīzes.

To svinīgajā sapulcē par godu jubilejai uzsvēra uzņēmuma vadītāji un daudzie viesi, kuri, lai apsveiktu kolēģus, bija atbraukuši no Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas. Apsveikumu atsūtīja Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, „Krievijas dzelzceļa” un „Baltkrievijas dzelzceļa” vadība.

Visu rakstu lasiet 12. augusta numurā.