„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.9 °C
daži mākoņi

Nāc, Aglonas Dievmāte gaida tevi!

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas svētkus Aglonā svin gandrīz veselu nedēļu. Aglonas Dievmātes godināšana sāksies 11. augustā ar slimnieku dienu un noslēgsies 15. augustā ar galveno svētku dievkalpojumu, ko vadīs Latvijas Katoļu baznīcas bīskapi. Aglonas bazilikas prāvests Daumants Abrickis stāsta, ko nozīmē katra Dievmātes svētku diena.

Tā kā Latvijas ticīgie ir iemīlējuši Lurdas Dievmāti, kura Francijas dienvidos parādījās ganiņiem pirms vairāk kā 150 gadiem 11. februārī un līdz pat mūsdienām apdāvina ar dziedināšanas žēlastībām, tad katra mēneša 11. datumā dievnamos notiek slimnieku dziedināšanas Svētās Mises. Arī Aglonas bazilikā beidzamos 3-4 gadus Dievmātes svētku priekšvakarā 11. augustā tiek noturēts slimnieku dievkalpojums. Šogad to vadīs Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis. Ekselence dos ticīgajiem īpašu Dieva svētību, uzliekot rokas uz galvas. D. Abrickis atzīst, ka šajā dienā cilvēkam ir ļauts apdomāt, ka, neskatoties uz slimībām, arī dažādām rakstura nepilnībām, Dieva mīlestība, kas apskauj katru cilvēku, neiet mazumā.

Visu rakstu lasiet 9. augusta numurā.