„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+11.9 °C
nedaudz mākoņains

Pašvaldības dzīvokļi – būtiski jauno speciālistu piesaistīšanai

Speciālistu piesaistīšanas programma Daugavpilī, piešķirot pašvaldības dzīvokļus, darbojas jau gandrīz desmit gadus. Problēma ir aktualizējusies dažos beidzamajos gados ārstu trūkuma dēļ Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

Mediķus sāka motivēt, piedāvājot pašvaldības dzīvokļus. Taču, papētot šo jautājumu sīkāk, izrādījās, ka tas ir tikai viens no faktoriem, kuram tiek veltīta uzmanība, jo daudziem speciālistiem Daugavpils nav dzimtā pilsēta, lai spertu soli, kas noteiks turpmāko dzīvi vairākus gadus. Pirms šāda lēmuma pieņemšanas ir jāapsver visi „par” un „pret”.

Konstantīns Pavlovs iziet rezidentūru Daugavpils psihoneiroloģiskajā slimnīcā. Viņš ir no Rēzeknes, tāpēc izvēlējās Daugavpili attāluma dēļ, -- stundas brauciens, un jau esi Rēzeknē, kopā ar tuviniekiem.

K.Pavlovs uzskata, ka ne mazāk svarīga bija arī slimnīcas vadītājas Sarmītes Ķikustes rīcība, aicinot jauniešus šeit strādāt: „Individuāla pieeja dara brīnumus. Viss sākās ar slimnīcas vadītāju – viņa ir ļoti aktīvs cilvēks, meklēja speciālistus, aicināja mūs ekskursijā uz slimnīcu, vienlaikus runāja ar pašvaldību. Tas viss rada pozitīvu iespaidu. Pēc sešiem studiju gadiem tu saproti, ka esi kādam vajadzīgs, ir darba vieta, kur tevi gaida. Turklāt tiek risinātas tavas sadzīves problēmas. Pārcelšanās, īpaši uz svešu pilsētu, rada daudz rūpju. Lai atrastu mājokli, ir vajadzīgs laiks. Jo īpaši uz ilgu laiku, kā manā gadījumā – vismaz uz desmit gadiem. Bet tagad šī problēma atkrīt, jo dzīvokli piešķir pašvaldība."

Visu rakstu lasiet 12. augusta numurā.