„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+11.4 °C
daļēji mākoņains

„Sauli” draud aizsegt mākoņi

9. augustā uz Daugavpils domes Pilsētplānošanas un vides komisijas sēdi ieradās konkursā uzvarējušā meta “Saule” autoru kolektīvs.

Mākslinieks Ojārs Feldbergs, arhitekts Sergejs Ņikiforovs un  mākslinieks Jānis Mitrevics prezentēja savu ideju. Diskusijas laikā autori atzina, ka objekta būvniecībai nepieciešamo finansējuma apjomu pašlaik ir grūti paredzēt, tas būs atkarīgs no tā, kur pasūtītājs vēlēsies izgatavot pieminekli. Jāatzīmē, ka, saskaņā ar  jauno Būvniecības regulējumu, žūrijas komisijas izvēlētais mets atzīstams par būvi, kas nav pieļaujama Daugavpils pilsētas parkos un skvēros. Līdz ar to, lai  īstenotu šo projektu, būs jāveic grozījumi teritorijas plānojumā, kas prasīs papildus līdzekļus un laiku.

Pilsētplānošanas un vides komisija pieņēma lēmumu uzdot pieminekļa būvniecības iniciatoriem izvērtēt, vai ir iespējams piesaistīt nepieciešamo finansējumu objekta  projektēšanai un būvniecībai, vai arī izskatīt iespēju izvēlēties kādu citu no konkursam pieteiktajiem projektiem, kas prasa mazākas izmaksas.

 

Komentāri

11.08.2016 23:39
Oskars
Man nepatīk, pārāk milzīgs un bezgaumīgs