„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+17.8 °C
nedaudz mākoņains

Iedzīvotāji aktīvi izmanto atvieglojumus, ārstējoties slimnīcā

Kopš pagājušā gada beigām pensionāri un cilvēki ar invaliditāti, kuru dzīvesvieta deklarēta Daugavpilī, drīkst četras dienas bez maksas (ja šos medicīnas pakalpojumus neapmaksā valsts vai apdrošināšanas firmas) ārstēties ne tikai Daugavpils reģionālajā slimnīcā, bet arī trīsdesmit slimnīcās visā Latvijā.

No šī gada sākuma līdz jūlija beigām četru dienu bezmaksas ārstēšanās iespēju slimnīcās izmantojuši 1862 cilvēki, t. sk. DRS ārstējušies 1836 pacienti, citu pilsētu, galvenokārt Rīgas  stacionāros, – 26 cilvēki. Pirmajā pusgadā no pašvaldības budžeta atbalstam ārstniecības pakalpojumu saņemšanas izdevumu segšanai tika iztērēti 74 812 eiro. Daugavpils Sociālais dienests atgādina pilsētniekiem, ka gadījumā, ja veselības aprūpes pakalpojumi saņemti ārpus Daugavpils, pacientam tiek kompensēti arī citi ar ievietošanu slimnīcas diennakts stacionārā saistītie izdevumi (piemēram, transporta izdevumi), nepieprasot izdevumu apliecinošus dokumentus, 15 eiro apmērā.

Visu rakstu lasiet 16. augusta numurā.