„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Preiļu svētkos notiks leļļu festivāls

No 19. līdz 21. augustam noritēs Preiļu novada svētki. To laikā norisināsies 2. starptautiskais Leļļu festivāls „Leļļu vasara Preiļos”, kuram  pieteikušies 32 mākslinieki no 10 valstīm. Starp viņiem ir starptautiski atzīti autorleļļu autori no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas, Vācijas, Izraēlas, Nīderlandes, Itālijas un Ukrainas, informē Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Preiļu kultūras namā notiks autorleļļu izstāde, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas telpās darbosies meistarklases bērniem, bet festivāla  noslēguma dienā izlozē noteiks tos apmeklētājus, kuri iegūs īpašumā leļļu meistaru darbus.  

19. augustā pasākuma programma sāksies ar Grāmatu svētkiem. Dienas otrajā pusē būs skatāmi ielu deju paraugdemonstrējumi, norisināsies radošās darbnīcas bērniem, Preiļu parka estrādē notiks kārtējais Latvijas spēkavīru čempionāta posms, bet vakarā būs jauniešu vakars disko ritmos.

20. augusta rīts sāksies ar makšķernieku sacensībām, vēlāk pilsētas pludmalē norisināsies pludmales volejbola un futbola turnīri un Labdarības bumbu rallijs

Raiņa bulvārī pirkt un pārdot gribētājus gaidīs Tirgus ielā. Uzstāsies Preiļu novada tautas mākslas kolektīvi, postfolkloras grupas „Rikši”, ģimenes ar bērniem priecēs muzikāli teatrāla izrāde „Svētki Brīnumskapī”, kā arī notiks mūzikas grupas „Dricānu Dominante” koncerts. Būs arī Latgales tradicionālo ēdienu meistarklases un degustācija.

Ikviens aicināts piedalīties krāšņā svētku gājienā uz Preiļu parka estrādi, kur notiks konkursa „Sakoptākais īpašums Preiļu novadā” uzvarētāju apbalvošana, mūziķa Intara Busuļa un „Abonementa orķestra” koncerts un balle kopā ar grupu „Galaktika”.

Svētdien notiks svinīgs dievkalpojums Preiļu vecticībnieku baznīcā, vēlāk – svētku dievkalpojums un Preiļu novada skolotāju kora “Latgale” koncerts Preiļu Romas katoļu draudzes baznīcā.