„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.2 °C
daži mākoņi

Aivars Elksniņš iesaka izmantot pašvaldības atbalsta programmas

Daugavpils novada pašvaldības SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” sniedz ūdens un siltuma apgādes un mājokļu apsaimniekošanas pakalpojumus. Taču iedzīvotājus ne vienmēr apmierina padarītā kvalitāte un bojājumu novēršanas operativitāte. Uzņēmuma valdes loceklis Aivars Elksniņš „Latgales Laikam” atzina, ka uzņēmums ņems vērā iedzīvotāju aizrādījumus, tomēr klientiem pašiem jābūt aktīvākiem un par problēmām jāinformē mājas vecākie vai remontu brigāde, kas strādā visu diennakti.  

Jautāts par sūdzību, ko redakcija saņēmusi no daudzdzīvokļu mājas Kalkūnes ielā 16 iedzīvotājiem par to, ka viņi nav informēti, cik izmaksās siltumapgādes sistēmas rekonstrukcija un kāds ir iedzīvotāju līdzfinansējums, A. Elksniņš piedāvā kalkūniešiem analizēt skaitļus, cik siltuma patērē māja ar jaunu siltumapgādes sistēmu un māja, kurā plānots to ierīkot. " Mājā Kalkūnes ielā 14 tie bija 106 KWh/m2, bet mājā Kalkūnes ielā 16 -- 136 KWh/m2. Salīdzināšanai minēšu māju Lociku ciemā Naujenes pagastā, Vienības ielā 7, kas ir gan nosiltināta, gan ar jaunu apkures sistēmu, un šī māja patērēja 62 KWh/m2. To visu mēs stāstījām mājas Kalkūnes ielā 16 iedzīvotāju kopsapulcē, tāpat informējām, ka projekta iepirkuma summa ir 68 000 eiro, no tiem 25 000 eiro ir jeb 9,77eiro/m2 ir iedzīvotāju līdzfinansējums. Tie ir vidēji 500 -- 600 eiro vienam dzīvokļu īpašniekam. Pārējo summu piešķīra pašvaldība. Bija savākts balsu vairākums, protokols ir parakstīts, tātad viss ir izdarīts likumīgi. Muļķīgi būtu atteikties no projekta, kura lauvas tiesu finansē pašvaldība. Piedosim mājas vecākajai, ka viņa par projektu nepaspēja informēt tos, kas nepiedalījās sapulcē".

Visu interviju lasiet 26. augusta numurā.